Ortodonție – aparat dentar

Este foarte important să avem un zâmbet perfect și o ocluzie echilibrată pentru a avea un complex dento-alveolar sănătos.

Specialiștii noștri în ortodonție vin în întâmpinarea acestor probleme pentru a le preveni și trata corespunzător. Ortodonția este aplicabilă atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți.

Principalul avantaj al brackeților metalice este gradul de rezistență mecanică. Riscul de a se sparge, de a se dezlipi este mult mai mic decât în cazul variantelor estetice.De asemenea, se apreciază că timpul de tratament este cu aproximativ 10-20% mai scurt comparativ cu cele fizionomice.

Brackeții din safir sunt transparente, perfect netede, nu se colorează și nu acumulează placă bacteriană. Sunt mai ușor de purtat, mai confortabile și se igienizează ușor. Reprezintă cea mai estetică opțiune în cadrul tratamentului ortodontic fix lipit pe fața vizibilă a dinților.

De ce trebuie să purtăm aparat dentar (ortodontic) ?

Alegem să purtăm aparat dentar pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului nostru, pentru a îmbunătăți starea de sănătate a dinților noștri (dinții înghesuiți sunt dificil de igienizat eficient și au un risc mare de a dezvolta leziuni carioase și boală parodontală) și pentru a îmbunătăți funcțiile aparatului dentomaxilar (masticația-ocluzia-mușcătura, fonația).

Despre aparatul ortodontic fix fizionomic ceramic?

Este mai puțin vizibil decât un aparat ortodontic metalic. Aparatul dentar ceramic este o variantă înlocuitoare excelență a clasicului aparat ortodontic metalic, iar poate cea mai importantă caracteristică este aceea că își menține culoarea sa transparentă, după caz, dacă pacientul respectă indicațiile medicului ortodont (evitând consumul regulat de alimente care pătează, precum cafeaua).

Despre aparatul ortodontic fix fizionomic safir?

Aparatul dentar din safir este o soluţie modernă foarte avantajoasă de îndreptare a dinţilor, în scopul ameliorării unei fizionomii care nemulţumeşte. Avantajul major pentru care medicul Ortodont recomandă aparatul dentar din safir îl reprezintă faptul că este aproape invizibil, chiar dacă se ”lipeşte” pe faţa dinţilor.

Despre aparatul ortodontic fix metalic?

Poate cea mai importantă caracteristică a acestui tip de aparat ortodontic este aceea că încă este considerat ca fiind aproape cel mai eficient. Aspectul brackeților unui aparat dentar metalic au fost modificați în timp în sensul micșorării dimensiunii lor astfel încât să fie mult mai confortabili pentru pacient.

Programează-te online!

Încărcare...

Ți-a plăcut? Distribuie mai jos

Facebook
×