Endodonție

Atunci când caria nu este tratată la timp infecția se poate extinde spre “inima” dintelui afectând nervii și vasele de sânge ale acestuia. În acest caz nervul nu mai poate fi salvat și trebuie îndepărtat. Canalul gol care rămâne trebuie preparat, dezinfectat și închis etanș cu un ciment definitiv.

Dacă infecția nu se tratează nici în acest stadiu ea se propagă spre vârful rădăcinii realizând “pungi” cu puroi – granuloame sau chisturi. Astfel de infecții sunt mult mai greu de tratat fiind nevoie de paste speciale cu antibiotice care se lasă pe canal uneori și mai multe luni.

Un tratament necorespunzător poate duce uneori și la intervenții chirurgicale care să îndepărteze infecția prin îndepărtarea varfului rădăcinii (rezecție).

Alteori se poate ajunge chiar la extracția dintelui. În cadrul clinicii Dr Teo Dental Clinic beneficiați de tratament de canal special care presupune prepararea canalului cu ace rotative montate la un motor endodontic și obturarea lui cu gutapercă lichidă – metodă mult mai sigură și eficientă.

Programează-te acum! 

Încărcare...

Ți-a plăcut? Distribuie mai jos

Facebook
×